TRAŽIMO ZASTUPNIKE I DISTRIBUTERE

10 godina u LED tehnologiji. Preko 4000 artikala u ponudi.

**********************

NAŠA PONUDA - KATALOZI

Kataloge s našom ponudom i osnovnim informacijama možete skinuti u kategoriji DOWNLOAD.

Za sve ostale informacije, savjete i ponude slobodno nas kontaktirajte putem E-maila ili telefona.

********************** 

KONTAKT


++385 (0)98/278-846

tel./fax. 01/2060-299

E-MAIL:

Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript

***********************

LED REFLEKTOR 50W

10wd1.jpgLED reflektor 50W  COB

230VAC / 4000K / IP65

Cijena 245,00kn+pdv (306,25kn)

*********************** 

U ponudi imamo reflektore

10W-20W-30W-50W 

NASLOVNICA arrow SAZNAJTE VIŠE... arrow LED RASVJETA I EKOLOGIJA 
LED RASVJETA I EKOLOGIJA Ispis E-mail

LED RASVJETA ?   RGB ?   Što je to?  

Kako radi i kakav ima utjecaj na nas i našu okolinu u kojoj boravimo?  (Seminarski rad na temu LED rasvjete iz ekološkog kuta gledanja)

 

 

 

 

 LED RASVJETNA TEHNOLOGIJA IZ EKOLOŠKOG KUTA GLEDANJA

Tema:  

PRIMJENA LED RASVJETNE TEHNOLOGIJE KAO ZAMJENA ZA TOPLINSKE IZVORE OSVJETLJENJA

 

Sadržaj:

1. UVOD

2. SVJETLOST

3. LED

4. PRIMJENA

5. PREDNOSTI

6. MANE

7. ZAKLJUČAK

8. PRILOZI ( tablice i dijagrami)

9. IZVOR INFORMACIJA

 

1. UVOD

 

    Svakodnevno u ljudskoj populaciji raste svijest o našem najbližem i globalnom okruženju, o tome koliko to naše blisko, a i globalno okruženje utječe direktno na nas, a i koliki Mi imamo utjecaj na to naše okruženje. Uglavnom smo Mi ti koji narušavamo ravnotežu našeg okruženja, a to okruženje (priroda) je Ta koja pronalazi načine kako da balansira i kompenzira to novonastalo stanje neravnoteže na neki svoj način, nama često nepoznat i nepredvidljiv.

     Novi zadaci i misija ljudske civilizacije su daljnje podizanje svijesti o našem okruženju, o utjecajima i promjenama koje direktno ili indirektno potičemo Mi sami, svjesno ili nesvjesno.

     U sklopu te misije zadatak svakog pojedinca, osim da što prije shvati u svojoj svijesti te procese koji nas okružuju, da nakon toga i sam počne promatrati svoje najbliže okruženje, kako ono u kojem radi, tako i ono u kojem se svakodnevno kreće, te najprije u svojoj svijesti počne ukazivati na moguće narušavanje ravnoteže u svojoj životnoj okolini, da uoči mjesta i načine gdje se prekomjerno troši energija, da pokuša iskoristiti ono to je u nekom procesu odbačeno kao otpad ili nešto što se tom tehnologijom ne može, neisplati ili ne zna iskoristiti kao repromaterijal za neke nove procese. 

     Moja misija je da ukažem na ono što ja vidim kao jedan od ekoloških problema današnjice, te kakvo rješenje i alternativu za to vidim.

 

2. SVJETLOST

     Još u najranijim spisima, mitovima i narodnim predajama ono se spominje kao nešto što je nastalo prvo. ….I neka bi svjetlo…. Čuveni je citat nastao tko zna kada. Što mi danas znamo o svijetlu? Najveći dio populacije zna da postoji dan i noć, postoji doba dana kada je svijetlo prisutno i postoji doba dana kada nema prisutnosti svjetla. Znamo da svjetlo daju kemijski procesi koji se događaju na Suncu. Jedan od prvih i najosnovnijih elemenata prapočela i u istočnim, a i zapadnim civilizacijama je Vatra, opet kao izvor osvjetljenja (i Moći) u vrijeme kada je bila prisutna odsutnost svjetla zbog okretanja zemlje oko sunca.

     Danas malo tko i razmišlja o tome, svjetlo je dio nasljeđene tekovine današnje civilizacije, i noću i danju oko nas svijetle tehnička dostignuća koje znamo kao Žarulje. Nitko niti ne razmišlja o tome da se do prije samo 150 godina živjelo bez toga proizvoda. Nitko niti ne pomišlja o tome što bi bilo s nama kao civilizacijom da taj proizvod odjednom nestane iz naše životne okoline. Vjerojatno bi sve stalo, ispalo bi da je kao na početku nastanka svijeta i filozofija ipak svjetlo jedno od osnovnih teorija koje drže neku civilizaciju i način razmišljanja.

     Isto tako još manje populacije razmišlja kako nastaje ta svijetlost, zna se da je potrebno neko napajanje na neki izvor energije, zna se da proizvodi toplinu, pa se na određeni način instinktivno razmješta da ne oštećuje i ne zagrijava dijelove interijera ili predmeta koji su osjetljivi na toplinu, s druge strane, opet instinktivno tu istu osobinu ljudi npr. koriste za uzgoj malih pilića kao zamjena za surogat majku - kokoš, zna se da je žarulja krhka i lomljiva i da je potrebno nježno rukovanje, zna se isto tako da žarulja ima neki svoj vijek trajanja, da se onda neispravna žarulja baci u smeće i zamjeni s novom, koja nam je uvijek tu negdje pri ruci.

     I sada kada bi postavili pitanje koliko na svaku ljudsku jedinku, pa čak možemo reći i na svako živo biće svakodnevno ide žarulja kao izvor osvijetljena za razne svakodnevne namjene i potrebe? To su sigurno ogromne brojke, i nemam namjeru u ovom seminarskom radu koristiti takve statističke podatke jer bi to zasigurno bio onda puno veći rad i studija.

     Onda bi trebalo postaviti pitanje kamo idu sve te neispravne žarulje, one se sastoje od različitih vrsta stakala, metala, plinova, da spomenem samo volfram, živa, natrij…,  metalohalogenih i halogenih procesa koji se odvijaju u tim zatvorenim sistemima….

Kolika je opasnost za našu okolinu? Kolike su to količine?  To je stvarno pitanje na koje bi trebali i mogli odgovoriti jedino Ekolozi i stručnjaci koji se bave takvim proučavanjem.

     Pa da onda još spomenem električnu energiju koja je potrebna da bi Žarulja uopće mogla imati svoju funkciju. Da bi imali takvu svjetlost usput dobivamo i određenu količinu topline koja je ustvari neiskorištena, pa tako i energija koja dolazi do same žarulje, koju možemo slobodno nazvati nusproizvod. Pa su tu onda i razna elektromagnetska zračenja koja se ne vide, ali su prisutna i ostavljaju trag na našem raspoloženju i nesvjesnom ponašanju, kao IR-zrake, UV zrake, Gama zračenja, pa i u ekstremnim slučajevima X i Gama-zrake…. Ispada da je 60-70% energije (inače, ja osobno mislim iz svojeg iskustva i pogleda na tu temu da je postotak i veći) koju troši jedna žarulja ustvari odbačena energija. Dalje se onda može postaviti pitanje ako je to tako koliko se može uštedjeti na transportu energije, pritom prvenstveno mislim na količinu bakra i aluminija u električnim vodičima koji su potrebni radi većeg protoka struje.

     Isto tako skrenu bi pažnju i na novi zakon o prometu u RH koji obavezuje sve vozače motornih vozila da obavezno i po normalnoj dnevnoj vidljivosti koriste kratka svjetla. Koliko raste potrošnja fosilnih goriva zbog potrebe električnog sistema napajanja u vozilu da opskrbljuje te elemente, koliko raste broj neispravnih žarulja koje se zbog svojeg vijeka trajanja i krhke konstrukcije kvare i bacaju u smeće?

 

 3. LED

     A postoji li alternativa za dobivanje svjetla, a da to nije toplinski izvor svjetla?  Postoji!

Zove se LED. LED tehnologija rasvjete. Nešto što će sigurno za nekoliko idućih godina pospremiti žarulje kakve znamo do sada u muzeje.

LED je kratica od LIGHT EMITTING DIODES, dioda kao poluvodički element koji emitira svjetlost! Nema veze s nekakvim agregatnim stanjem – led-om kako neki misle, ili prevode kao – hladno svjetlo!  Što je samo djelomično točno.

LED je čvrsto fizičko tijelo, poluvodički element koji električnu energiju pretvara direktno u svijetlost za razliku od žarulje koja mora proizvesti toplinu koja onda daje svjetlost.

LED pretvara električnu energiju u fotone koje onda vidimo kao svjetlost.

Srce LED-a je poluvodički element koji se napaja istosmjernim niskim naponom, a cijeli je sistem zatvoren (zaliven) u specijalnu plastiku, što joj daje posebnu čvrstoću i manipulativnu upotrebljivost. Dimenzije su male, manje od 5mm.

     Povijest LED-a odlazi u vrijeme između 1960-1970 godine, kada su u ekspanziji razvoja poluvodičke tehnike u Silicijskoj dolini proizveli i LED, u početku su svijetlile crvenom bojom svijetla, a bile su upotrebljavane kao zamjena za razne signalne žaruljice na elektroničkim uređajima, a kasnije i za izradu raznih reklamnih panoa i svjetlećih reklama i displeja. Desetljeće kasnije pojavila se je i LED u zelenoj boji, razvoj tehnologije je nastavljen i intenzitet svjetla postaje još jači. Krajem 90-ih godina prošlog stoljeća proizvedena je LED i u plavoj boji. I tu počinje revolucija koja će žarulju kakvu znamo zadnjih stotinjak godina poslati u mirovinu.

 

     Svjetlost je elektromagnetsko zračenje. Točnije, onaj dio spektra elektromagnetskog zračenja koje možemo vidjeti svojim okom.  (slika br. 1)

     Pojednostavljeno rečeno, svijetlost bijele boje kakvu poznamo ustvari se sastoji od cijelog spektra boja, tj, frekvencija boja, a ako to još pokušamo pojednostaviti dolazimo do tri osnovne boje koje se nalaze u bijeloj svjetlosti, a to su Crvena, Zelena i Plava boja.

     Svakodnevno smo izloženi tehničkim informacijama, i često se čuje riječ –RGB. A to je ustvari kratica od RED-GREEN-BLUE, te tri osnovne boje koje svakodnevno oko nas kreiraju naš život i dominiraju tehnologijom oko nas. Mobiteli, TV ekrani, monitori računala, itd…..

     Tako i u rasvjetnoj tehnologiji, dolazi vrijeme RGB rasvjete, a kao izvor svjetla će dominaciju preuzeti LED.

     Osnovna karakteristika svjetlosti koju emitira LED je to da ona isključivo emitira frekvenciju svjetlosnog spektra za koju je napravljena. Tako LED koja koja je crvene boje, emitira svjetlost s frekvencijom od oko 650nm. Zelena LED emitira spektar s frekvencijom od oko 600nm, a plava LED emitira svoju svjetlost s oko 400nm.

LED ne emitira niti jednu drugu frekvenciju, za razliku od toplinskih izvora osvjetljenja koja emitira puno veći spektar zračenja koji je i ispod i iznad spektra frekvencija vidljive svjetlosti.

     I sada se postavlja pitanje, što ćemo s crvenom, zelenom ili plavom bojom? Ovdje nastupa novi proces, a to je RGB tehnologija. Ako osvijetlimo neku bijelu površinu sa snopom svjetlosti crvene boje logika nam govori da ćemo dobiti kao projekciju na toj podlozi crvenu boju. (slika 2a.) Ako onda osvijetlimo tu istu površinu sa snopom svjetla zelene boje i to tako da djelomično zelena boja prelazi preko onog crvenog primijetit ćemo da se nešto događa na onom dijelu gdje se boje preklapaju. (slika 2b.)  Na mjestu gdje se crvena i zelena boja preklapa osvijetljena površina je žute boje. Ako sada dodamo još i plavu boju tako da djelomično prolazi preko crvene i zelene možemo na trenutak zbuniti našu dosadašnju logiku.       Na mjestu gdje se preklapaju crvena i plava boja imamo ljubičastu boju, na mjestu gdje se preklapaju plava i zelena boja imamo tirkiznu boju, a na mjestu gdje se preklapaju sve tri boje imamo bijelu boju. (slika 2c.)

     Daljnjom tehnologijom kojom upravljamo radom LED-RGB izvorom osvjetljenja, tj. regulacijom intenziteta od neke minimalne od neke maksimalne vrijednosti svake boje posebno možemo teoretski dobiti preko 16.000.000 boja!

    

4. PRIMJENA

Strahovit razvoj te tehnologije koji je primjetan doslovno iz dana u dan svoju ekspanziju aplicira na svaki segment oko nas. Od znakova obavještavanja i opasnosti na cestama, semafora, svjetlima na vozilima, osvjetljavanja u dekorativne svrhe, osvjetljavanje eksponata koje može oštetiti UV zračenje klasičnih toplinskih izvora osvjetljenja kao što su umjetnička dijela, pa do ulične rasvjete i rasvjete u stambenim i poslovnim prostorima.

Sve veća svijest projektanata i investitora kako u EU tako i u našoj zemlji razmišlja o primjeni ove tehnologije za svoje potrebe. Nova tehnologija je već izbacila na tržište LED s posebno velikim intenzitetom svjetlosti tzv. Hi-Power LED, a doslovce svakim danom te karakteristike se mijenjaju i idu prema sve većoj snazi i intenzitetu.

     O primjeni u EU i svijetu jedino što mogu saznati je iz specijaliziranih časopisa, uglavnom o primjeni u aplikacijama na pojedinim konkretnim subjektima i katalozima određenih proizvođača koji i nemaju baš konkretnu primjenu nego više trgovačku i kao markentiško ispitivanje tržišta. Lideri u primjeni LED tehnologije kao rasvjeti budućnosti na našim prostorima mogu slobodno reći da je tvrtka FANCY LIGHTS, Sv. I. Zelina, (www.fancy.hr), koja se skoro petnaestak godina bavi proizvodnjom i instalacijom svjetlosnih efekata, a zadnje 3 godine posvetila prilagođavanju LED tehnologije i primjeni na konkretnim zadacima i aplikacijama u našem svakodnevnom okruženju.

     U vremenu koje dolazi LED tehnologija će znatno intenzivnije okruživati našu životnu okolinu.

 

5. PREDNOSTI

  1. POTROŠNJA – osjetno manja potrošnja od sličnih toplinskih izvora osvjetljenja, ovisno od načina primjene u nekim aplikacijama, uglavnom je to oko 80% manja potrošnja električne energije.
  2. VIJEK TRAJANJA – trajnost LED-a je i više od 100.000 radnih sati, za razliku od dosadašnjih izvora osvjetljenja koje su od ispod 100 radnih sati, pa do maksimalno 2.000 radnih sati s približno istim početnim karakteristikama. Kada bi svakodnevno LED rasvjeta radila 10-12 sati u prosjeku vijek trajanja bi bio oko 27 godina. Isto tako nema trenutnog izgaranja i prestanka rada kao kod klasičnih žarulja nego s vremenom degradiraju, tj. intenzitet im slabi. Na kraju radnog vijeka intenzitet im padne za nekih 30% vrijednosti od početne.
  3. ZRAČENJE – nema UV zračenja kao niti toplinske disipacije (IR, infra crvenog spektra zračenja) oko izvora svjetlosti za razliku od dosadašnjih izvora osvjetljenja koja emitiraju i vidljive popratne pojave kao toplina i UV zračenje koje npr. uništava predmete izložene svjetlosti (promjena boje na tkaninama, papiru, npr. artiklima u izlozima trgovina, itd), a i nevidljive popratne pojave koje se osjećaju na raspoloženju živih bića koja borave u prostorijama tako osvijetljenima, a da za to nemamo neki poseban vidljivi razlog, kao razdražljivost, nelagoda, umor, nervoza, osjećaj iscrpljenosti, itd….
  4. FIZIČKA ČVRSTOĆA – izuzetna postojanost na fizička opterećenja, udaranje, praktički se ne može polomiti pošto nema staklenih niti sličnih dijelova koji su podložni fizičkim oštećenjima za razliku od staklenih balona i dijelova kojim su izrađene klasične žarulje, a kojima je isto tako potrebno puno više pažnje posvetiti rukovanju, ambalaži u koju se pakira, transportira i skladištenju, što isto tako osjetno poskupljuje proizvod.
  5. NAPAJANJE – niski napon napajanja, 12/24V istosmjerne struje. Zahvaljujući maloj potrošnji i niskom naponu moguće je napajanje neovisno o el. mreži. Nema treperenja u ritmu mrežne frekvencije (50Hz) koju inače ne zapažamo, djelomično zbog tromosti oka ali je osjećamo kao nelagodnost i iscrpljenost ako se duže vremena nalazimo u prostorijama, a normalna je pojava kod klasičnih izvora osvjetljenja. Npr. kada kod ulične rasvjete navečer vidimo da vozilo nekom brzinom prolazi u jednom smjeru, a mi vidimo da se kotači toga vozila okreću u suprotnom smjeru.
  6. ODRŽAVANJE – minimalni troškovi održavanja, možemo čak slobodno reći da i nema troškova održavanja pošto nema toplinskih opterećenja kao niti UV zračenja koja ubrzavaju starenje i zamor materijala od koji je izgrađen određeni predmet.
  7. DIMENZIJE – osjetno manje dimenzije za razliku od klasičnih izvora osvjetljenja, jednostavno je oblikovati i prilagoditi određenoj primjeni i zamišljenom dizajnu.
  8. MOGUČNOSTI I INSTALACIJA – za razliku od klasičnih izvora osvjetljenja mogućnosti su neograničene, kako u oblikovanju izvora osvjetljenja, tako i u mogućnostima promjene boje, temperaturne korekcije boje svjetla, proizvodnji i kreiranju svjetlosnih efekata za razne prigode. Kod klasičnih izvora osvjetljenja mogućnosti su znatno ograničene svojim fizičkim dimenzijama, načinom prisilnog hlađenja, napajanja, itd…

6. MANE

 

1.              CIJENA – trenutno je u startu osjetno viša od klasične rasvjetne tehnologije kao početna investicija, ali kroz eksploataciju ta prednost se smanjuje, tako da se nakon nekih 10-24 mjeseci ta početna veća cijena isplati kroz manju potrošnju i troškove održavanja, a ta razlika u uštedi s vremenom eksploatacije postaje sve veća. U narednom vremenu kako će proizvodnja i primjena LED tehnologije rasti tako će i cijena biti sve pristupačnija, tako da je to stanje trenutno, a sa svakim danom sve će biti pristupačnije.

2.              TOČKASTI IZVOR SVJETLA VELIKE SNAGE – trenutno još nije moguće postići točkasti izvor svjetla intenziteta koji može postići neka metal-halogena žarulja, a ima primjenu uglavnom kod scenske rasvjete, ali i to je tehnološko pitanje na kojem se ubrzano radi, a prvu primjenu LED takvih karakteristika već ima kao prednja svijetla na automobilima visoke klase.

3.              KONZULTACIJA I SAVJETI – trenutno malo tko može dati neki savjet koji bi iskustveno odredio potrebnu opremu i uprojektirao je u određeni interijer ili određeni zadatak koji je potrebno atraktivno i kvalitetno osvijetliti. Jednostavno zato što je to novo područje tehnologije i osim pojedinaca koji su sakupili određeno iskustvo s LED tehnologijom, teško da netko bez da je dobro upoznat tom tehnologijom može preporučiti dobro rješenje.

 

7. ZAKLJUČAK

     Sagledavajući iz svojeg 15. godišnjeg iskustva bavljenja rasvjetnom tehnologijom i poznavajući problematiku i ograničenja kod klasičnih izvora osvjetljenja s toplinskim izvorom svjetla vidim u bliskoj budućnosti LED tehnologiju kao zamjenu za dosadašnju tehnologiju. Prvenstveno gledajući to iz ekološkog kuta gledanja kao tehnologiju koja osjetno manje troši energije, manje zagađuje okoliš, što zbog svoje puno veće trajnosti i manje mogućnosti oštećenja u transportu i radu.  Svjetlost koju emitira LED djeluje ugodno na ljude i ima smirujući učinak, iz razloga napajanja istosmjernom strujom i izbjegavanja treperenja zbog frekvencije izmjenične struje kao kod klasične rasvjete.  Zahvaljujući svojim karakteristikama i maloj potrošnji LED tehnologija će postati nezaobilazan dio kod projektiranja instalacija rasvjete koja se u skoroj budućnosti neće morati napajati električnom energijom iz mreže jer će se moći snabdijevati iz obnovljivih izvora energije kao npr. sunčani kolektori. Sada je već moguće izvesti kompletnu instalaciju jedne obiteljske kuće koja će trošiti manje od 100W energije za kompletno osvjetljenje kuće i okućnice, a to je ekvivalent jedne malo jače klasične žarulje. Kada tu tehnologiju osvjetljenja onda nadovežemo na tehnologiju obnovljive proizvodnje električne energije kao npr. solarni kolektori onda tek ta cijela priča oko besplatnih i alternativnih izvora energije počinje dobivati svoju zaokruženu cjelinu i smisao.

     Isto tako i najnovija vozila više klase koja će biti u prodaji od početka 2007. godine imaju ugrađenu LED tehnologija kao rasvjetu umjesto dosadašnje izuzetno svjetlosno učinkovite Xenon tehnologije, a idućih godina to će sigurno postati standard na svim prijevoznim sredstvima.

     Smanjenjem potrošnje električne energije uz isti učinak, osjetno će se smanjiti i opterećenje elektropostrojenja i instalacija, kao i emisije štetnih produkata koje su potrebne za proizvodnju električne energije. LED tehnologija je prvi konkretan korak na putu do tzv. besplatne energije, energije iz obnovljivih izvora, sunčeve energije. Za početak će to biti besplatna energija svjetlosti.

 

Kao primjer navodim izračun i uštedu električne energije uspoređujući dvije tehnologije i proizvod istih karakteristike:

 

PROIZVOD:

  1. Neonska rasvjeta (visokonaponski stakleni neon), upotrebljava se kao način linijskog osvjetljenja i za izradu reklama. Potrošnja po metru duljine je oko 27W, crvena boja.
  2. LED Neon (LED niskonaponska zamjena za klasični stakleni neon). Potrošnja po metru duljine je oko 7,2W, crvena boja.

Izračun je proveden na duljini od 100 metara, radi 24 sata na dan, tokom cijele godine (365 dana).

Prosječna cijena električne energije u RH je uzet iznos od 0,50 kn/kWs.

 

REGIJA

STAKLENI NEON

LED NEON

GODIŠNJA UŠTEDA

UKUPNA UŠTEDA

Zagrebačka županija

Godišnja potrošnja

Godišnja potrošnja

 

 

 

Tokom 10 godina rada

0,50 kn/kWs

11.826,00 kn

3.153,60 kn

8.672,40 kn

86.724,00 kn

 

 

8. PRILOZI

a.)    slika 1. – Elektromagnetski spektar i mjesto gdje se nalazi vidljivi spektar svjetlosti

b.)    slika 2.a. – Projekcija crvene svjetlosti na bijeloj podlozi

c.)    slika 2.b. – Projekcija crvene i zelene svjetlosti na bijeloj podlozi

d.)    slika 2.c. – Projekcija crvene, zelene i plave svjetlosti na bijeloj podlozi

e.)    slika 3. – Dijagram usporedbe troškova održavanja LED i klasične rasvjete

f.)      slika 4. – Aplikacija primjene LED rasvjete u interijeru prostora

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

9. IZVOR INFORMACIJA  

 

 

 

 

 

Iskustveni podaci dobiveni eksperementiranjem i istraživanjem u primjeni LED rasvjete u različitim aplikacijama kroz 3 godine rada. (2003-2006.god.) u tvrtci FANCY LIGHTS,  www.fancy.hr  .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
« Prethodna   Sljedeća »

NOVO U PONUDI

LED RGBW reflektor 5x10W
LED RGBW reflektor 5x10W


10W Flood REAHARGEABLE
10W Flood REAHARGEABLE


SPOT 100W LED Flood Light
SPOT 100W LED Flood Light


SPOT 70W LED Flood Light
SPOT 70W LED Flood Light


_150W LED Flood Light
_150W LED Flood Light


_100W LED Flood Light
_100W LED Flood Light


70W LED Flood Light
70W LED Flood Light


NOVO NA TRŽIŠTU !

rgbwstrip1.jpgRGBW LED strip 14.4W/m 

 RGB rasvjeta + Bijela boja 6000K

RGBW kontrola RF & DMX

***********************

 

PODNE PLOČE RGB

LED FLOOR TILES  tiles8.jpg

Podna RGB rasvjeta za vanjski prostor, izrađeno od granita debljine 3cm, jednostavno se uklapa u sisteme za opločavanje vanjskih površina.

Standardne dimenzije:

10×10cm

20×20cm

30×30cm.

Ostale dimenzije po narudžbi.

powered by Getim internet services