TRAŽIMO ZASTUPNIKE I DISTRIBUTERE

10 godina u LED tehnologiji. Preko 4000 artikala u ponudi.

**********************

NAŠA PONUDA - KATALOZI

Kataloge s našom ponudom i osnovnim informacijama možete skinuti u kategoriji DOWNLOAD.

Za sve ostale informacije, savjete i ponude slobodno nas kontaktirajte putem E-maila ili telefona.

********************** 

KONTAKT


++385 (0)98/278-846

tel./fax. 01/2060-299

E-MAIL:

Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript

***********************

LED REFLEKTOR 50W

10wd1.jpgLED reflektor 50W  COB

230VAC / 4000K / IP65

Cijena 245,00kn+pdv (306,25kn)

*********************** 

U ponudi imamo reflektore

10W-20W-30W-50W 

NASLOVNICA arrow SAZNAJTE VIŠE... arrow DMX 512 - Što je to? 
DMX 512 - Što je to? Ispis E-mail
DMX KONTROLA RASVJETE

DMX-512 je jedan od industrijskih protokola namijenjenih za kontrolu svjetlosnih uređaja. Često nam ljudi postavljaju pitanja: što, kako i zašto DMX???  

KAKO RADI DMX?

Način na koji radi DMX ide recimo ovako….

….zamislimo da imamo npr. pet različitih svjetlosnih uređaja koji imaju mogućnost DMX upravljanja, recimo reflektora u kojima se pali i gasi žarulja. Svakome od njih dodijelimo jedinstvenu identifikaciju, prvi nazovemo Br.1, drugi Br.2, treći Br.3, četvrti Br.4 i peti Br.5. Znači svakom uređaju smo dodijelili jedinstven naziv po kojem ćemo ga prepoznati i međusobno ih povežemo DMX-om.

Preko DMX-a im kažemo….Br.1 ti radi s 50%!  Svjetlosni uređaj Br.1 prepoznaje svoju identifikaciju(Br.1) i odgovara tako da svoju svjetlost postavi na 50% od maksimalnog svjetla koje može dati (100%).

Ako kažemo….Br.1:50%, Br.2:100%, Br.3:0%, Br.4:75%, Br.5:25%, svjetlosni uređaj koji se prepozna kao Br.1 odgovara tako da svoju svjetloću postavlja na 50%, Br.2 odgovara tako da svjetlost stavi na maksimalno -100%(FULL), Br.3 odgovara tako da svjetlost stavlja na minimum -0%(OFF), Br.4 postavlja svjetlost na 75%, a Br.5 na 25% svjetline od maksimalne.

 Identifikacijski broj svjetlosnog uređaja pri tome ne mora biti u nikakvoj vezi s međusobnom fizičkom pozicijom uređaja. Br.1 i Br.5 mogu biti jedan pokraj drugoga, a Br.2 negdje puno dalje. Isto tako i nekoliko svjetlosnih uređaja se mogu identificirati s istim nazivom, npr. svih pet uređaja dobije identifikaciju Br.2. U tom slučaju kada postavimo naredbu….Br.2:50% svi uređaji koji se prepoznaju kao Br.2 postaviti će se na 50% od svoje maksimalne svjetline. Ovisno o naredbi svi će zajedno mijenjati vrijednosti koje se postave kao zadane.

Ako isto tako nemamo dodijeljenu identifikaciju nekom uređaju, recimo Br.3 izostavimo, DMX kontrola se ne brine za to, ona poziva….ako tamo negdje sluša Br.3 neka ode na 50%!.....

 Sada idemo još malo dalje. Recimo da imamo DMX svjetlosne uređaje koji nemaju mogućnost da mijenjaju intenzitet svjetla (dimmer), kao u malo prije opisanom primjeru. On se može samo upaliti i ugasiti (ON/OFF), ali ima mogućnost da mijenja boju svjetla. Ovaj «pametan» uređaj može biti još upotrebljiviji preko DMX kontrole.

Sve što sada moramo je to da brojčanu vrijednost koju smo dobili kao intenzitet svjetla sada pretvorimo u boju! Recimo da vrijednost 0-33% znači crvenu boju, 34-66% znači zelenu boju, a 67-100% znači plavu boju. A ako želite da svjetlosni uređaj može i mijenjati intenzitet svjetla kao na primjeru na početku onda moramo uređaju dodijeliti još jedan identifikacijski broj.

Br.1 bi bio za regulaciju intenziteta svjetla, a Br.2 za promjenu boje. Zadamo naredbu…Br.1:50%, Br.2:50%! Intenzitet svjetlosti na reflektoru se postavlja na 50% od maksimalne, a boje se postavlja na zelenu boju (DMX vrijednost 50% je između 34-66% kolika je vrijednost da se postavi zelena boja. Svaka naredba na Br.2 (za boju) od 34 do 66% kao rezultat će dati zelenu boju.)

Rezultat će biti napola svjetlost zelene boje.

Ako zadamo naredbu: ….Broj1:100%, a Broj2:25% dobiti ćemo crvenu boju koja svijetli punom snagom. Broj1:25%, a Broj2:100% dobiti ćemo plavu boju koja svijetli s četvrtinom pune snage svjetla!….

Na isti način možete kontrolirati intenzitet svjetla (dimmer), mijenjanje boja i oblika (gobosa), pokretanja svjetlosnog snopa u prostoru po osi X ili Y,…itd, sve pod DMX kontrolom.

To je snaga DMX-a, od izbora svjetlosnog uređaja onoga što će raditi. Mogućnost kontrole je gotovo svakog svjetlosnog uređaja i efekta – lasera, skenera, dim mašina, stroboskopa, disko staklenih kugli, itd….izmisli neki uređaj, daj mu identifikaciju i pokreni ga DMX-om.

Postoje i stvari koje se ne rade s DMX-om. DMX nema detekciju greške u signalu i mogućnost ispravljanja iste koja može slučajno nastati u prijenosu i aktivirati nešto što još nije spremno za upotrebu. To je potpuno nevažno ako se radi o nekom svjetlosnom efektu i uređaju, on će možda samo trepnuti ili se pomaknuti, a to se možda neće i uopće primijetiti, ali ako se aktivira npr. identifikacija za kontrolu nekog pirotehničkog efekta ili nečeg sličnog što se upotrebljava u scenografiji, a može biti opasno po život ili zapaljivo ili nešto drugo što predstavlja potencijalnu opasnost, ta sitna greška u prijenosu signala može napraviti veliku potencijalnu štetu. Zato DMX nikada ne upotrebljavajte za kontrolu opasnih stvari!

DODATCI I POJAŠNJENJA

-          Ono što smo do sada nazivali identifikacijski broj, Broj1, Broj2, itd ….., tako se inače još nazivaju i - KANALI (channel). A to znači, koliko ima neki uređaj mogućnosti da mu se dodijeli identifikacijskih brojeva, toliko ima i kanala.

-          DMX ima mogućnost da se adresira 512 kanala, a onda prema potrebi se to umnožava na 1024, 2048, itd.

-          DMX se isto tako šalje preko digitalne linije upotrebom serijskog RS485. Ovaj električni signal nije kompatibilan s PC serijskim portom, pa ako vidite takav ulaz na DMX uređajima, ne spajajte ih ako ne znate što radite s vašim PC-em jer imate velike mogućnosti da uništite nešto na njemu.

-          Prijenos signala je 250 kb u sekundi. Kada upotrebljavate svih 512 kanala svaki kanal svoju trenutačnu vrijednost osvježuje oko 40 puta u sekundi.

-          Brojčana vrijednost koja je poslana nije baš potpuno stvarna. To je 8-bitni binarni broj između 0 i 255. Osoba koja radi na svjetlosnoj DMX kontroli to vidi kao poziciju kliznog potenciometra. A uređaj koji dobiva taj signal to odmah i prati, pa se tako može i kontrolirati.

KAKO SE SPAJA DMX ?

Imajte na umu da DMX prenosi samo i jedino kontrolne informacije, a nikako ne električnu energiju. Svaki DMX uređaj obavezno ima svoj izvor napajanja, uglavnom mrežni 230V 50Hz.

DMX je dizajniran tako da se jednostavno i brzo spaja. Uređaji se međusobno povezuju jedan s drugim pomoću XLR konektora. Svaki DMX uređaj ima ulaz i izlaz. Za spajanje ulaznog signala na DMX uređaju je muški XLR konektor, a za izlaz se koristi ženski XLR konektor. DMX kabel kojim se međusobno spajaju uređaji imaju na jednom kraju muški XLR, a na drugom ženski XLR.

 

slika br.1.

 

slika br.2.

 

Na slici br. 1 se vidi klasičan izgled mjesta gdje se priključuje DMX, a na slici br.2 su XLR s tri pina kakvim se vrši međusobno spajanje uređaja. Tako da je gotovo nemoguće nešto krivo spojiti. Problem može nastati ako nemamo gotovih signalnih kablova, pa se moraju izraditi za određenu dužinu, tu treba paziti na pravilno spajanje, tj. lemljenje XLR konektora.

Slika br.3 pokazuje spajanje DMX signalnog kabla.

 Na svakom XLR konektoru kada ga se pažljivije pogleda vide se kod svakog pin-a brojevi: 1, 2 i 3. Na broj 1 se lemi oklop DMX signalnog kabla, to zovemo GND(GROUND) ili zemlja, na broj 2 dolazi negativan (-) pol gdje prolazi signal, a na broj 3 dolazi pozitivan (+) pol gdje prolazi signal. Kada se završi spajanje konektora na kabel, obavezno ga je potrebno provjeriti mjernim instrumentom i vidjeti njegovu ispravnost.

slika br.3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
« Prethodna

NOVO U PONUDI

LED RGBW reflektor 5x10W
LED RGBW reflektor 5x10W


10W Flood REAHARGEABLE
10W Flood REAHARGEABLE


SPOT 100W LED Flood Light
SPOT 100W LED Flood Light


SPOT 70W LED Flood Light
SPOT 70W LED Flood Light


_150W LED Flood Light
_150W LED Flood Light


_100W LED Flood Light
_100W LED Flood Light


70W LED Flood Light
70W LED Flood Light


NOVO NA TRŽIŠTU !

rgbwstrip1.jpgRGBW LED strip 14.4W/m 

 RGB rasvjeta + Bijela boja 6000K

RGBW kontrola RF & DMX

***********************

 

PODNE PLOČE RGB

LED FLOOR TILES  tiles8.jpg

Podna RGB rasvjeta za vanjski prostor, izrađeno od granita debljine 3cm, jednostavno se uklapa u sisteme za opločavanje vanjskih površina.

Standardne dimenzije:

10×10cm

20×20cm

30×30cm.

Ostale dimenzije po narudžbi.

powered by Getim internet services